Home / Blog / Generous Minds bij demoday van de Impact Booster

Generous Minds bij demoday van de Impact Booster

Generous Minds is als potentieel investeerder aanwezig bij de demoday van de Impact Booster. Dat is een business accelerator die ondernemers stimuleert om een innovatief product of dienst in te zetten als oplossing voor de voedseltekorten in ontwikkelingslanden (focus is dus echt op agribusiness). De Impact Booster is een initiatief van ICCO, de New World Campus, Woord & Daad, 1%Club, Wilde Ganzen en Nyenrode Business Universiteit. Dit netwerk biedt kennis, netwerken en financiële ondersteuning aan vernieuwende ondernemers in opkomende economieën. Dit kunnen ondernemers uit NL zijn en uit het buitenland. 

Ondernemers met innovatieve ideeën op het gebied van agri/ food kunnen tot 30 november een voorstel indienen. De tien ondernemers met de beste innovaties worden in december geselecteerd voor een mentorship programma. In een traject van vijf maanden krijgen de ondernemers de kans om een marktintroductie voor te bereiden in het land waarin ze willen opereren en een netwerk van klanten en business partners op te bouwen. 

De ondernemers worden ondersteund door een netwerk van mentoren en deskundigen van de betrokken organisaties en hun netwerk. Naast deze ondersteuning en toegang tot netwerken, ontvangt het bedrijf trainingen, een investering van 10.000 euro en vliegtickets. 

Aan het eind van de vijf maanden zal de ondernemer zijn bedrijf pitchen voor een groep geïnteresseerde impactinvesteerders op een Demo Day.  Het idee is dat deze cyclus jaarlijks terugkeert. Binnen dit mentorship programma van de Impact Booster biedt Generous Minds professionals aan om de ondernemers te begeleiden in het versterken van hun plannen. 

Tijdens de Demoday van de ImpactBooster zal Generous Minds als potentieel investeerder aanwezig zijn om plannen mee te beoordelen, en eventueel mee te nemen naar een investeringsfase. Samen met de Impact Booster wil Generous Minds innovaties in de markt vooruit helpen en de impact van good business versnellen. 

www.impactbooster.com

Are you joining?

Enterprise

Our Covestors guide start ups, medium and small businesses and corporate enterprise on the road to social impact and yield.

Investors

We offer ready-made investment opportunities with a reduced risk and a prospect of profitable Good Business.

Minds

Generous Minds grows steadily. We welcome experts ready to take the step to greater meaning and social impact.

Your Good Business idea, a successful enterprise?

Our Covestors guide start ups, medium and small businesses and corporate enterprise on the road to social impact and yield.

We offer:

  • Start-ups a resilient foundation for a great future.
  • Medium and small businesses and social Enterprises a prospective for new growth.
  • NGO’s support on the road form Aid to Trade.
  • Corporate Enterprises the opportunity to innovate and make the breakthrough from Socially Responsible Entrepreneurship to Socially Relevant Entrepreneurship.

We work with you as equals to provoke, validate and enhance your Good Business ideas. And when your idea has developed into a powerful Good Business proposition, we invest and bring your business plan further to our co-investors.

Invest in Good Business with us!

Generous Minds offers ready-made investment opportunities with a reduced risk and a prospect of profitable Good Business. We guarantee sound business plans, co-invest and, if and when necessary, provide our expertise on a long-term basis. This is how we transform Good Business ideas into solid businesses.

Your expertise entrepreneurially deployed for a better world?

Our door is always open for entrepreneurs and managers ready to take the next step to greater meaning and entrepreneurship and committed to social impact and sustainable success.