top of page
Image-empty-state.png

Jacco de Haan

Product designer en verpakkingsspecialist

Do it right the first time.

Wat ik doe

Ik ondersteun doelgerichte bedrijven door het creëren, ontwerpen en ontwikkelen van gewenste nieuwe producten die een positieve impact hebben op onze wereld

Hoe ik klanten help

Bedrijven die willen ontwikkelen of innoveren naar nieuwe duurzame producten help ik met circulaire ontwerp- ontwikkeling- en engineering expertise

Aantal deliverables

- Ontwerpstrategie
- Ontwerpvisie
- Gekwantificeerd duurzaam ontwerp
- Engineered products
- Mock-ups en prototypes
- Technische tekeningen en productspecificatie

Voorbeeld klanten

Seepje, Vogel’s, Make ‘m Grow, De Mar, Packadore, Unilever

Contact

Over mij

Ideeën tot leven brengen is wat ik doe. Van kleine ideeën tot grote ontwerpen, ik vertaal een visie of ontwerpvraag graag in haalbare en uitvoerbare producten. Daarbij hou ik automatisch rekening met de impact op ons milieu bij de gekozen oplossingen en materialen.

Ik maak en verbeter al dingen zolang ik me kan herinneren. Van het bouwen van boomhutten in de tuin, het bouwen van allerlei dingen met mijn LEGO's tot het repareren van mijn eigen kapotte speelgoed als opgroeiend kind. De afgelopen 15 jaar was het maken en repareren van dingen mijn werk en hobby. Ik begon mijn carrière bij een gerenommeerd ontwerpbureau in Nederland. Sinds 2018 ben ik zelfstandig ontwerper en heb ik me aangesloten bij Generous Minds om de impact van mijn creativiteit en inspanningen te maximaliseren.

GM project:
Herontwerp van de verpakkingen voor de nieuwe consumentenproducten van Vogel's om alle plastics te elimineren, de logistiek te optimaliseren en het transport van lucht over lange afstanden te minimaliseren. We bereikten dit met een concept van een verpakkingssysteem op basis van gegoten vezels als opvulling voor de producten die in kartonnen dozen zijn verpakt.

Onafhankelijk project:
Voor Scoozy, een uniek persoonlijk mobiliteitsvoertuig, heb ik de ontwerpvraag vertaald in een produceerbare set 3D-bestanden en tekeningen van alle exterieur onderdelen. We hebben ervoor gezorgd dat het karakter en de stijl van de ontwerpschetsen aanwezig is in het uiteindelijke product en tegelijkertijd rekening gehouden met de beperkte mogelijkheden van de gekozen productiemethode.

Bureauproject:
Postsorteerhulp voor PostNL, een van mijn favoriete projecten tijdens mijn werk bij het bureau. Na het condenseren van meer dan 100 functionele eisen, vele prototypes en veel hands-on postsorteren werd een slim karretje geboren. Het heeft meer functionaliteit dan op het eerste gezicht lijkt. Het helpt PostNL om grote hoeveelheden post te verwerken met minder fysieke belasting voor de operators in een kortere tijd.

Als ik niet werk, ben ik graag samen met mijn gezin. Sleutelen aan en rijden met mijn klassieke auto en oh ik speel nog steeds heel graag met LEGO's

bottom of page