top of page
Image-empty-state.png

Jeroen Slappendel

Merkstrateeg en innovator-on-a-mission

Nur wo man zu Fuß war, war man wirklich

Wat ik doe

Ik adviseer, begeleid en ondersteun sociale ondernemingen bij het vinden van hun ultieme merkpositionering en -strategie om serieuze concurrentie te worden voor de niet-zo-duurzame merken

Hoe ik klanten help

Bedrijven die sterke merken en concepten moeten opbouwen om te kunnen concurreren met de grotere (minder duurzame) merken ondersteun ik met advies, workshops en consult

Aantal deliverables

- Merkkompas (document) met missie, visie, waarden en beloftes
- Merkverhaal
- Creatieve briefing voor een nieuwe of vernieuwde merkidentiteit
- Duidelijke positionering in jouw concurrentieveld
- Geteste (met gebruikers) prototypes van concepten
- Faciliteren van workshops die altijd leiden tot beslissingen

Voorbeeld klanten

Kiitos
BOON
Yummy by Nature
Cultura
War Child

Contact

Over mij

Ik ben een branding- en innovatiestrateeg die ondernemingen die de transformatie naar een ethische economie leiden, helpt winstgevend, relevant en duurzaam te zijn. Ik werk graag met mijn klanten in workshops en ik heb een grote gereedschapskist met oefeningen die teams helpen hun uitdaging te begrijpen, oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen over hoe ze verder moeten. Ik gebruik methoden uit design thinking, design sprints en strategic modelling, maar ik gebruik ook graag de kracht van de groep met oefeningen uit Theory U, art of hosting, deep democracy of liberating structures. Allemaal om ervoor te zorgen dat sociale ondernemingen, start-ups, merken en organisaties hun unieke perspectief vinden, hun dromen voor een betere wereld verwoorden en de diensten en producten ontwerpen die echt waarde toevoegen voor mens en planeet. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven. Eerst in marktonderzoek in New York en later in verschillende marketing en branding rollen bij Albert Heijn in Nederland.

Sinds 3 jaar ben ik een onafhankelijke consultant die werkt voor een mix van zakelijke klanten, sociale ondernemingen en NGO's. Ik gebruik graag mijn bedrijfservaring en zet die in voor sociale ondernemingen en impact start-ups. Daarom werk ik ook graag binnen Generous Minds. Samen kunnen we sociale ondernemingen helpen met hun uitdagingen op alle bedrijfsgerelateerde gebieden en kunnen we samen echt impact maken. Als ik kijk naar de projecten waar ik het meest trots op ben, zie ik een verschuiving. Vroeger was ik het meest trots op de herpositionering van chocolademerk Delicata voor Albert Heijn. Dit was een saai merk dat mijn team en ik veranderden in een spannend merk met zo'n 40 nieuwe producten met smaken als yuzu zeewier en bosbessenviooltjes. Als ik dat allemaal over kon doen, zou ik veel meer nadruk leggen op duurzaamheid en een eerlijke toeleveringsketen. Daarom ben ik nu trotser op projecten die een positieve impact hebben op mens en natuur.

Een van mijn laatste projecten met Generous Minds was de herpositionering van BOON en het was geweldig om met hun team samen te werken en echt hun unieke perspectief te vinden. Ik ben ook trots op een project dat ik deed voor een educatieve uitgeverij. In twee design sprints hebben we hun aanbod voor bouwonderwijs volledig gedigitaliseerd. Het geeft zoveel energie om teams creatief en slagvaardig te zien worden met een beetje begeleiding van een facilitator.
Ik hou van langeafstandswandelen en ben nu op weg naar Nice samen met mijn partner Daniel. Ik hou ook van koken en heb het fermenteren het afgelopen jaar opgepakt, dus er ligt wat kimchi te rijpen in mijn koelkast. En ik speel graag bordspellen, dus als iemand zin heeft in een spelletjesavond, laat het me weten.

bottom of page