top of page
Image-empty-state.png

Luc de Vries

Financieel Expert en Strateeg

Wat ik doe

Ik begeleid ondernemers bij het realiseren van hun groeiambities. Het navigeren door de wereld van investeerders en het succesvol binnenhalen van financiering kan erg lastig zijn, en ik help hen daarbij.

Hoe ik klanten help

Groeiambities kosten vaak geld. Ik kan ondernemers helpen door eerst duidelijk te krijgen wat hun groeiambities zijn, en belangrijker nog, waarom. Als we dit vaststellen, kunnen we beginnen met het opstellen van een tijdlijn om hun ambitie te bereiken. Met een duidelijke tijdlijn is het vervolgens noodzakelijk om een uitgebreid financieel model te bouwen om te zien wat hun groeiambitie gaat kosten, maar vooral wat het gaat opleveren voor hun bedrijf en de belanghebbenden.

Aantal deliverables

- Helpen bij het concretiseren van hun ambities en het vertalen hiervan naar een solide en uitgewerkt financieel model.
- Opstellen van een informatie memorandum.
- Opstellen van een longlist en vervolgens een shortlist van investeerders.
- Begeleiden van het financieringsproces.
- Begeleiden van de onderhandelingen en juridische documenten.
- Begeleiden van de implementatiefase + vooruitkijken naar de volgende mijlpaal en financieringsronde.

Voorbeeld klanten

Rembrandt, HomeQgo

Contact

Over mij

Meer dan twee jaar heb ik hard gewerkt aan het opbouwen van mijn eigen startup binnen de vertical farming sector. Samen met een team van uiteindelijk 8 mensen werkten we dag en nacht aan de ontwikkeling van een state-of-the-art indoor farming systeem. Als CEO/CFO was ik verantwoordelijk voor de algemene organisatie, met een speciale focus op het begeleiden van de hardware ontwikkeling, het veiligstellen van financiering en het ontwikkelen van de algemene strategie. We hebben verschillende grote mijlpalen bereikt: meer dan €1,5 miljoen aan financiering binnengehaald, 8 fulltime medewerkers aangenomen en onze demofarm meer dan een jaar lang gebouwd en geëxploiteerd. Helaas, voornamelijk door de stijging van de elektriciteitsprijzen tijdens onze Series A-financiering van €5 miljoen, moesten we in oktober 2022 de stekker uit het hele bedrijf trekken.

Mijn passie ligt in het werken in een ondernemende omgeving met andere ondernemers. Vooral gericht op het grotere geheel, kan mijn financiële kennis een belangrijke bijdrage leveren aan bedrijven die hun activiteiten willen laten groeien. Ik krijg enorm veel energie van het werken met vaak jonge, maar altijd innovatieve bedrijven. Ik ken de strijd van het bouwen van iets vanaf de grond af en ik heb zelf ondervonden hoe moeilijk dit is. De juiste mensen aan je zijde hebben is essentieel om te slagen. Ik hoop altijd te werken met veel visionaire oprichters. Iets dat me veel energie en plezier geeft. Hen helpen om een iets betere versie van onze wereld te bouwen, daar sta ik voor.

bottom of page