top of page
Image-empty-state.png

Ronald Beuk

Initiator Generous Minds & Money

The art of living is giving

Wat ik doe

Ik ondersteun bedrijven bij het ontwikkelen van een duurzame en gezonde financieringsstrategie voor hun bedrijf en koppel ze aan impact financiers die geschikt zijn voor hun huidige en toekomstige groeifases

Hoe ik klanten help

Bedrijven die moeite hebben om het volledige spectrum van wat er mogelijk is te overzien bij het zoeken naar financiering, ondersteun ik met mijn kennis, expertise en netwerk bij het ontwikkelen van een duurzame investeringsstrategie en het vinden van de juiste investeringspartners

Aantal deliverables

- Investeringsstrategie
- Geoptimaliseerd pitchdeck
- Toegang tot netwerk van 1500 impactinvesteerders (fondsen, informelen, banken, andere)
- Kapitaal opgehaald

Voorbeeld klanten

Covadem, Sea Shepherd, DIF Media, Move Smart Company, The Waste Transformers, Stichting Trust, Granny’s Finest, Anti Malaria Drones, Sycada, Zwitserleven, SNS Bank, BodyTwister, Waste2Wear, Maxima Medisch Centrum, PGGM, Salt Farm Texel, Tiny, Solar Dew, Pcik-Up Club, Deko Eko, Renoon, Speakers for Awareness, Cultura NL, Billie Wonder, Square 11, Cloud Cufddle, Stressontknoping, Whispp, The Gambia Grows, Open Business Leaders, BYCS, Impact Hub Amsterdam, Innolane, LSTNR, Smart Octo, Tolooba, NXT Grid, SNEW, Finch Buildings, Jonker Makis Robotics, GrwNxt, Create the Impossible, Proctor Exam, Bodemzicht, Hacked_by, Zig Zag Solar, SpeakSee, C3 Living, VeggiHap, Paper on the Rocks, Elements of Freedom, ICM Opleidingen en Trainingen, People House, Make’m, Wij Heten Welkom, Challenge Day Nederland, Upp! UpCycling Plastic, Brainscan, Makers Unite, LENA, Valyuu

Contact

Over mij

Gevoed door mijn 'broncode' en hoger doel om een betere wereld te creëren, richtte ik Generous Minds op waar ik de kracht van impactgedreven financiers, ondernemers en experts op een niet-conventionele ondernemende manier op elkaar afstem.

Als initiatiefnemer van Generous Minds merkte ik dat steeds meer mensen in de meest uiteenlopende functies wilden bijdragen aan een betere wereld. Maar als individu waren ze niet in staat voldoende kracht te verzamelen om echte verandering teweeg te brengen. Daarom heb ik in 2013 Generous Minds opgericht, dat inmiddels is uitgegroeid tot een Covestment Cooperation in Good Business. Binnen Generous Minds bundelen we de krachten van impactgedreven ondernemers, financiers en experts, met de ambitie om blijvende sociale en ecologische impact te maken, om de wereld in een betere staat achter te laten dan dat we haar gevonden hebben.

Geboren op 3 mei 1967, ben ik in Nederland in Noordwijk opgegroeid in een ondernemersgezin. Na mijn middelbare school heb ik als vrijwilliger bij de Special Forces mijn militaire dienstplicht vervuld. Daarna ging ik naar Antwerpen en behaalde zowel mijn BBA als MBA 'summa cum laude'. In 1993 startte ik mijn professionele carrière in de reclamewereld bij het bekende reclamebureau PMSvW/Y&R. Toen ik na een steile carrière het aanbod kreeg om de volgende stap als toekomstige ceo te maken, nam ik op 9-9-'99 ontslag. Omdat ik sterk het gevoel had dat ik mijn 'broncode' en hogere doel om een betere wereld te creëren niet langer kon weerstaan, wat niet strookte met de aangeboden ceo-kans. In 1999 richtte ik Great Opportunities op, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in merkinnovatie. Van concept tot implementatie, adviseerde en begeleidde ik bedrijven op het gebied van innovatiemanagement. In 2009 richtte ik Generous Minds op als adviesbureau voor Good Business. In 2011 besefte ik dat ik met mijn rechtspersoonlijkheid als 'Limited' vast zat in het oude systeem en te veel korte termijn geld verdiende en te weinig en niet-duurzame maatschappelijke impact maakte. Daarom heb ik me een jaar lang 'afgezonderd' en het concept van Generous Minds ontwikkeld als een wereldwijde beweging die het 'oude systeem' uitdaagt voor een blijvende impact. Na nog een jaar voorbereiding werd op 3 mei 2013 de Generous Minds Cooperative opgericht. Met de Generous Minds 10-pager als 'blauwdruk' hebben we Generous Minds ontwikkeld zoals het nu is.

Binnen Generous Minds heb ik verschillende rollen. Eén daarvan is voorzitter van het bestuur, samen met Petra Benes de secretaris-penningmeester.

Als één van de 7 Master Minds die ons collectief op kerntaken aanstuurt, ben ik verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons Generous Money netwerk van impact gedreven financiers in Nederland en daarbuiten. En het verder ontwikkelen van onze unieke Integrated Capital Labs propositie waarin we ondernemers ondersteunen met duurzame geïntegreerde financiële ondersteuning.

Op klantniveau ondersteun ik ondernemers in mijn rol als ‘Producer of Generous Money (PoGM)’ door hen te matchen met de ideale mix van impactgedreven financiers, waardoor ze de financiële middelen krijgen voor hun huidige en toekomstige groeifases. De klantcases die het beste uit mezelf halen, zijn vaak de meest complexe financieringsuitdagingen, die groots en/of zeer risicovol zijn. Klantcases zoals Speaksee, Makers Unite, Innolane, SolarDew en Wavepiston om er maar een paar te noemen.

Op klantniveau ondersteun ik ondernemers in mijn rol als 'Producer of Good Business (PoGB)', een vertrouwde partner die de ondernemer in staat stelt met Generous Minds-experts, voor hun huidige en toekomstige organisatorische uitdagingen. De ondernemers Thami Schweichler van Makers Unite en Jari Hazelebach van Speaksee hebben mijn hart gestolen, beiden zeer professionele en gedreven ondernemers met een geweldige visie en veerkracht, toegewijd om hun bedrijf te laten groeien in het belang van een betere wereld.

Naast dat ik een professionele krijger met een missie ben, woon ik in mijn privéleven met veel plezier in Amsterdam in mijn ‘paradijsje’ in het centrum van Amsterdam, samen met mijn vrouw Sabine. Genieten van elkaar en van de natuur als amateur 'vogelaars'.

Mijn naam moest Frank zijn. Maar omdat verwacht werd dat ik dood zou gaan na 3 maanden te vroeg geboren te zijn, besloten mijn ouders mij Ronald te noemen, zodat hun toekomstige zoon toch Frank kon heten. Frank is echter verleden tijd, ik besloot te blijven ;-)

bottom of page