top of page
Image-empty-state.png

Rose Marie van Leeuwen

Impact Strateeg / Consultant met Ervaring in Opschalen

Wat ik doe

Ik adviseer en coach bedrijven die oplossingen voor wereldproblemen ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar manieren om hun bedrijfsmodel te vernieuwen, zodat ze winstgevend kunnen zijn door écht bij te dragen aan het oplossen van wereldproblemen.

Hoe ik klanten help

De metafoor die ik graag gebruik is dat ik een gids ben op een vulkaan. Je kunt misschien wel een app vinden die de route naar de top laat zien, maar je kunt ziek worden door de hoogte, de verkeerde afslag nemen of zelfs je water vergeten onderweg. Je kunt het zelf doen, maar ik zal je vertellen wanneer je moet vertragen of juist moet versnellen met betrekking tot je team en productinnovatie.

Aantal deliverables

- Impact Strategie & Operation
- Impact Discovery Rapport
- Growth Strategie
- Innovatie Roadmap

Voorbeeld klanten

Fairbanks International Group

Contact

Over mij

Ik werkte van 2018 tot 2021 als ondernemer. Zowel fulltime als parttime. Eerst startte ik de vrouwenlijn met mijn toenmalige partner bij ons kleding-op-maat merk, SKIKK tailoring. Vervolgens maakte ik een switch naar L'atelier Radiance. Een vrouwenkledingmerk geïnspireerd door de vele maatwerkopties die herenkleding biedt. Bij Radiance was er een moment en plek waar je bewust je stoffen en stijlopties kon selecteren om de perfecte blouse of pak te creëren. Onbewust ook een moment om stil te staan bij belangrijke zakelijke bijeenkomsten en doelen als vrouw. Radiance werkte niet met grote collecties confectiekleding. Ze werkte met ready-to-order. Hiermee veranderde ze de manier waarop je koopt en verkoopt. Ze draaide de traditionele manier van kopen om, zodat je niet koopt op basis van onze behoeften, maar op basis van die van jou. De verkoop begon te lopen, maar was voornamelijk organisch. Tijdens deze switch wist ik dat ik meer vaardigheden nodig had op het gebied van groei, dus begon ik aan een traineeship growth hacking.

Freelancen als consultant is nu "nieuw" hoewel ik de afgelopen 3 jaar al wat ervaring had opgedaan tijdens mijn werk bij Sprints & Sneakers. Er is een verschil tussen interne en externe drijfveren voor positieve verandering. Ik help beide soorten besluitvormers binnen bedrijven om te beginnen met het maken van een positieve impact, waarbij ik gebruik maak van het proces van Inzichten > Cultuur & Stakeholders > Richting > Impact maken > Communicatie. Ik bied verschillende impactprogramma's aan, van een Impact Discovery van 1 maand tot programma's van 6 maanden en een jaar. De uitkomst van de eerste Discovery maand is dat we de vraag beantwoorden: Wat als we impact bovenaan de agenda zetten, hoe profiteert de wereld én de organisatie hiervan? De uitkomsten van deze vraag in de eerste maand zullen ook het innovatievermogen bepalen. Dit is het startpunt voor innovatie en positieve verandering. Voorbeeld van resultaten van huidige klant: experimenteren met technologie en impactgedreven service-innovaties om hun impact (zowel op bedrijfs- als op klantniveau) te verminderen en tegelijkertijd nieuwe proposities te testen.

bottom of page