top of page
Image-empty-state.png

Marcel den Hollander

Industrieel ontwerper

Design as a means to express who we are

Wat ik doe

Ik train, adviseer en coach bedrijven om de benodigde transitie naar een meer circulaire manier van ondernemen in gang te zetten. Professor Circular Design & Manufacturing en auteur van het boek "Products that last"

Hoe ik klanten help

Bedrijven die hulp nodig hebben bij het analyseren van hun bestaande producten/diensten en hen helpen ontwikkelen naar circulaire oplossingen voor het product/dienst dat ze maken, ondersteun ik met onderzoek, een plan voor optimalisatie, en ondersteuning tijdens optimalisatie met workshops en als sparringpartner

Aantal deliverables

- Solide begrip van het concept en de complexiteit van de circulaire economie
- Concrete instrumenten om meer circulair te worden
- Inzicht in welke bedrijfsprocessen de grootste eco-impact hebben of de meeste waarde vernietigen

Voorbeeld klanten

Delft University, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam

Contact

Over mij

Als 's werelds eerste industrieel ontwerper met een PhD in Circular Product Design (Technische Universiteit Delft, 2018), werk ik als onderzoeker en ontwerpconsultant voor de industrie in circulair productontwerp en businessmodellen voor de circulaire economie.
Ik ben ook een gecertificeerd trainer voor de Innomat LCA en EVC course, een Europees programma voor het onderwijzen van fast-track Life Cycle Assessment en Eco-Cost Value Ratio gebaseerde ontwerpinterventies (https://eitrawmaterials.eu/course/innomat/).

Mijn academisch werk is verankerd in dertig jaar hands-on ervaring in commercieel industrieel ontwerp voor (inter)nationaal gerenommeerde ontwerpstudio's en opdrachtgevers, met het ontwerpen van fast moving consumer goods, zoals (voedsel)verpakkingen, duurzame consumptiegoederen, zoals elektronica, (kantoor)meubilair, en professionele producten, zoals retail in- en exterieurs, museumvitrines, transportmiddelen, industriële apparatuur en logistieke systemen.

Ik ben co-auteur van het boek "Products That Last - Product design for circular business models", dat momenteel wordt gebruikt in Circular Product Design-cursussen over de hele wereld (bijv. TU Delft, MIT Design India, University of Austin, Texas, Raffles Design School, Singapore) en dat de kern vormt van het CIRCO-programma van de Nederlandse overheid ter bevordering van Circular Product Design bij bedrijven in Nederland.

Om de resultaten van mijn onderzoek te verspreiden en mijn circulaire ontwerp methodologie te onderwijzen, doe ik bedrijfsworkshops, gastcolleges op design- en businessscholen en publiceer en presenteer ik mijn onderzoek in wetenschappelijke tijdschriften en op internationale conferenties.

bottom of page