top of page
Image-empty-state.png

Mike Dijkstra

Naam- en merkstrateeg

Wat ik doe

Ik help bedrijven met onderzoek en advies om merknamen, merkverhalen en een verbale merkidentiteit te creëren

Hoe ik klanten help

Bedrijven die relevant willen blijven door zich te onderscheiden in een wereld die voortdurend verandert, ondersteun ik bij het creëren van een merknaam en/of ontwerp met blijvend onderscheidend vermogen

Aantal deliverables

- Merkpositionering
- Onderscheidende merknaam
- Onderscheidend merkontwerp

Voorbeeld klanten

Globrands

Contact

Over mij

Sinds 1984 werkt naamgevings-, merkverhalen- en verbale merkidentiteit adviesbureau Globrands, waarvan ik directeur ben, voor bedrijven en organisaties in transitie die niet alleen op zoek zijn naar een naam, maar een potentieel sterk merk willen om hun plannen mogelijk te maken. Een onderscheidende naam die aan alle criteria voldoet en de basis legt voor het bereiken van hun doel: het bouwen van het nieuwe merk dat ze voor ogen hebben. Ik help bedrijven en organisaties om te blijven innoveren en de basis te leggen voor nieuwe merken.

In de loop der jaren is de vraag uitgebreid met het meedenken in concept- en propositieontwikkeling, het structureren van merkportfolio's en naamsystemen, merk- en merkstrategie en merkgerichte handleidingen. Merken moeten relevant blijven door zich te onderscheiden in een wereld die voortdurend verandert. Zij bereiken dit door trouw te blijven aan hun essentie, maar ook door met visie nieuwe merken of submerken te ontwikkelen die kunnen inspelen op nieuwe kansen.

bottom of page