top of page
Image-empty-state.png

Plamen Ivanov

Fundraising Adviseur en Start-up Mentor

Wat ik doe

Ik begeleid founders op hun reis van investor readiness naar het sluiten van succesvolle deals.

Hoe ik klanten help

Bedrijven klaarstomen voor investering (doelstelling, financieringsstructuur, financiële modellering, impact-meting, organisatie van materialen en data) en continue ondersteuning bieden bij fondsenwerving (onderzoek en identificatie van geschikte investeerders, matchmaking en warme introducties, faciliteren van interactie, due diligence proces en term sheet beoordeling). Daarnaast help ik ook de potentie van de founder te ontsluiten en blokkades te doorbreken die hem/haar belemmeren hun doelen te bereiken.

Aantal deliverables

- Investeringsdocumenten begeleiding
(Businessplan, Financieel Model..)
- Fondsenwervingsmateriaal beoordeling
(Pitch Deck, Executive Summary..)
- Definiëren financieringsronde
(Omvang, waardering..)
- Investeerderslijsten
(VC's, CVC's, Syndicates..)
- Financieringsmogelijkheden
(Accelerators en programma's..)

Voorbeeld klanten

NOLD, Carbominer, TechNovator, bioreaction.tech

Contact

Over mij

Mijn ondernemersavontuur begon in 2016 nadat ik mijn baan bij een groot bedrijf opzegde. Na deelname aan verschillende startup-programma's en cursussen ondernemerschap, en het verkennen van diverse ideeën, begon ik in 2018 te werken aan mijn social impact reis startup - een B2B marktplaats. Dit bracht me terug naar mijn thuisland Bulgarije. De startup is niet geslaagd door een aantal fouten die ik maakte, waaronder het niet samenstellen van het juiste team, maar vooral door het niet ophalen van voldoende financiering om te schalen en de markt te bereiken. Met de opgedane kennis en het netwerk in deze sector heb ik de onderneming getransformeerd naar een reisdienst/reisbureau, waar ik nu (2-3 jaar later) een stap terug heb gedaan en momenteel als adviseur werkzaam ben.

Ik beschouw mezelf als een generalist en ben, gezien mijn nieuwsgierigheid en sterke drang naar impact, altijd geïnspireerd geraakt door bedrijven die sociale en ecologische impact in hun kern hebben. Terwijl ik me voorbereidde op mijn volgende startup en momentum opbouwde, hielp ik andere startups informeel met hun dagelijkse uitdagingen. Dit gaf me veel voldoening. Gezien mijn brede interesses en het ontbreken van specialisatie in één specifieke sector, realiseerde ik me dat consultancy - in plaats van een nieuwe startup - een geschikte plek kan zijn om mijn carrière voort te zetten.

De kern van mijn advies- en consultancywerk ligt nu op impact- en klimaattechnologie startups in een vroeg stadium. Ik help hen met hun financieringsstrategie en -activiteiten, een gebied waarin ik me de afgelopen 4+ jaar heb gespecialiseerd vanwege mijn eigen fouten in het verleden.

Mijn adviesdiensten zijn ontworpen om startups te helpen navigeren door de volledige financieringscyclus. Ik richt me op het onderwijzen en begeleiden van founders door dit proces.

Naast mijn startup-adviesrol op het gebied van fundraising, bied ik ook mentordiensten aan. Ik ondersteun early-stage founders bij het ontsluiten van hun potentieel en het aanpakken van uitdagingen zoals klantwerving, partnerontwikkeling, relaties met mede-oprichters en financieel management. Door middel van mijn mentoring maak ik gebruik van verschillende tactieken en hulpmiddelen zoals Krachtveld Analyse, Plannen in Tegengestelde Richting, Transponeren en Mind Mapping. Deze gepersonaliseerde aanpak stelt founders in staat om obstakels te overwinnen en te slagen in hun persoonlijke en professionele ondernemersreis.

bottom of page