top of page
Zoeken
  • rlewerissa

Seepje zet de toon voor schoonmaakproducten - Impact door creativiteit

Bijgewerkt op: 24 apr. 2023

Als je niet de middelen hebt voor een volledige R&D-afdeling, eindeloos consumentenonderzoek of commercials op tv moet je creatief zijn om impact te maken. Dit is precies wat Seepje doet. Jasper Gabriels en Melvin Loggies, de oprichters van Seepje, hebben een heel andere toon gezet in de categorie schoonmaak. Ze veranderen de regels in de wereld van schoonmaakproducten. Hun belangrijkste ingrediënt is de schil van de Sappindus Mukorossi-vrucht uit de Himalaya. Een coöperatie van vrouwen in Nepal produceert het concentraat dat naar Nederland wordt verscheept. Jasper, met de officiële functietitel 'Wasman' vertelt je hier meer over hun sociale impact.

Wat is de betrokkenheid van Generous Minds?

Generous Minds is een sparringpartner in innovatie. Samen kijken we naar categorieën en marktsegmenten waar Seepje-innovaties succesvol zouden kunnen zijn, wat er nodig is om ze te ontwikkelen en hoe ze eruit zouden moeten zien. We kijken welke bestaande afvalstromen wellicht gered kunnen worden van verbranding. Maar bovenal voegt Generous Minds waarde toe met creativiteit in verpakkingsontwerp. Wij creëren, ontwikkelen en engineeren alle Seepje-verpakkingen. We ondersteunen Jasper en Melvin om de flessen goed te laten produceren bij de verschillende leveranciers en proberen voortdurend de kosten te drukken. De iconische fles in de vorm van een zeepstaaf staat symbool voor de demystificatie van de categorie en is het belangrijkste visuele merkelement. Met 97% gerecycleerd materiaal en een etiket dat niet gelijmd is, hebben de flessen talrijke designprijzen gewonnen voor hun positieve impact.

'Duurzaamheid kan een feest zijn, de wereld redden is leuk. Het is een paradigmaverschuiving. Het is iconisch. Vorm en materiaal en eerlijkheid (de verpakking is gemaakt van oude melkflessen) zijn positieve punten. Deze verpakking is superieur aan andere. Het is vernieuwend in de categorie. De zeepstaaf als uitgangspunt voor verpakkingen'

Jury van de NL verpakkingsprijzen (Hester Klein Lankhorst, Siem Haffmans)Hoeveel impact hebben we gehad?

Als Seepje groeit, groeit hun sociale impact en hun positieve impact op het milieu. Dus onze zoektocht is om Seepje te laten groeien! Het verpakkingsontwerp is de sleutel geweest tot de groei van Seepje. Na de introductie van de nieuwe flessen is het merk in vier opeenvolgende jaren gemiddeld met meer dan 85% gegroeid. Vorig jaar is er 40.000 kilo gerecycled plastic gebruikt, is er 507.000 liter synthetische wasmiddelen bespaard en is er gezorgd voor 30 gezinnen in Nepal.

Wij hebben Seepje de middelen verschaft om een Life Cycle analyse te maken voor hun verschillende producten en verpakkingen. Uit onze berekeningen blijkt dat bijvoorbeeld de flessen handzeep de milieukosten (waaronder CO2, toxiciteit en uitputting van grondstoffen) met meer dan 50% verminderen. Het toont ook aan dat herbruikbaarheid van de flessen en de pomp de voetafdruk nog meer zou verminderen, dus er is nog veel werk aan de winkel.


'Het grote werk van Ronald Lewerissa en Marcel Verhaaf heeft de Seepje verpakking gemaakt tot wat het nu is. Een geweldige duurzame en commercieel succesvolle verpakkingsoplossing die een essentiële bijdrage levert aan de groei van Seepje. Dankzij onze verpakking zijn we op weg om het meest inspirerende en impactvolle schoonmaakmerk van Europa te worden!'

Jasper Gabriels, oprichter & wasman Seepje


Je kunt Seepje bijvoorbeeld kopen bij Albert Heijn (NL), Delhaize (BE), DM Drogerie (DE)


De Generous Minds die bijdragen aan Seepje zijn Ronald Lewerissa, Jacco de Haan en Marcel Verhaaf


162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page